Wat heb jij in huis?

De Toolkit van Spirit2Work laat het je zien.

Niet elke NAH is hetzelfde. Dus zijn de dagelijkse gevolgen ervan voor iedereen verschillend. Maar wat betekent dit voor jou als je wilt werken?

 

Met S2W-Toolkit vind je het antwoord…

1. Een persoonlijk toekomstplan

Met je persoonlijke toekomstplan laten we je een visie op jouw toekomst zien. Wat gaat goed? Wat moet veranderen?  Hoe krijg je dat voor elkaar en wie gaat je daarbij helpen? Samen met Spirit2Work en de mensen om je heen maken we jouw toekomstplan. Dat je mensen nodig hebt om je te helpen heeft overigens niets met je NAH te maken, dat is gewoon menselijk en geldt voor iedereen.

Als je wilt weten hoe je van Tilburg naar Groningen moet rijden en niet direct de weg weet gebruik je een navigatiesysteem. Je persoonlijk toekomstplan kun je ook zo zien: Jouw ‘navigatiesysteem’ dat aan de hand van een aantal kaarten en met hulp van anderen de weg uitstippelt. Maar dat navigatiesysteem werkt alleen als je je vrienden en familieleden daarbij betrekt –jouw ‘team’ van medestanders om de reis tot een goed einde te brengen.

Om je persoonlijke toekomstplan samen te stellen gaan we je vragen stellen aan de hand van twaalf kaarten. Bijvoorbeeld: Welke mensen willen naar je luisteren en helpen? Wat wil je in je leven veranderen? Wat is je hoop en wat zijn je verwachtingen?

Een voorbeeld is kaart 4. ‘mijn huidige relaties’: Mensen, die nu belangrijk zijn in je leven en met wie je een sterke band hebt.

Als laatste maken we met jou en jouw team een ‘beeld’ van jouw toekomst. We maken afspraken over hoe we dit beeld werkelijkheid kunnen laten worden en wat er nodig is zodat iedereen zich aan aan de afspraken kan houden.

2. Een persoonlijk rapport

Aan de hand van de ‘Dynamic Natural Identity’ (DNI)-test gaan we jouw persoonlijk profiel samenstellen. De test bevat zo’n 500 vragen die je zelf op de computer in je eigen tempo kunt beantwoorden. Maar we kunnen dat ook samen doen, het is maar nèt wat voor jou prettig is. Overigens beginnen we de DNI-test altijd samen omdat een goede uitleg van de test belangrijk is.

Om je een indruk te geven van de DNI-test vind je hieronder een tweetal voorbeelden.

Als je alle vragen in jouw tempo hebt beantwoord stellen we een rapport samen dat jouw persoonlijk profiel beschrijft. In dit rapport staan jouw persoonlijkheidskenmerken, je basis- en loopbaancompetenties en is duidelijk wat je talenten zijn.

Samen bespreken we jouw rapport waarbij we vanzelfsprekend duidelijk uitleggen wat alles betekent.

Om je een indruk te geven hoe een persoonlijk rapport eruit ziet; hieronder vind je een voorbeeld van het persoonlijkheidskenmerk ‘samenwerkingsvermogen’ en ‘loopbaancompetenties’.

3. Een passende functie

Jouw persoonlijk rapport van de DNI-test gebruiken we om werk of een functie te vinden die bij jou zou kunnen passen. Dit ‘matchen’ doen we pas als we samen vinden dat het ook zinvol is. Bij het ‘matchen’ maken we o.a. gebruik van jouw opleiding en belangstelling, maar we nemen daarbij ook op wat we in jouw persoonlijke toekomstplanning hebben afgesproken.

Een voorbeeld van een match zie je hieronder.

 

Persoonlijke gesprekken

Wat is voor jou belangrijk in je dagelijks leven?
Jouw persoonlijke omstandigheden staan voorop. De persoonlijke gesprekken die we voeren zijn altijd gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. We zetten daarbij onze kennis en ruime ervaring in om samen te kunnen werken aan succes.

Medische informatie

Als het gaat om een passende werkplek, waarmee dienen we dan rekening te houden?
Jouw persoonlijke medische informatie kan bij beantwoording van die vraag belangrijk zijn. Als we daarvan gebruik willen maken vragen we vooraf uiteraard jouw toestemming. En we handelen altijd in overeenstemming met de geldende wetgeving.

 

> De S2W-Toolkit maakt duidelijk wat je talenten zijn en welke functie daarbij zou passen. Het biedt je een persoonlijke toekomstplanning en geeft antwoord op de vraag wie je daarbij gaat helpen. Zo kunnen we samen bekijken wat nodig is op jouw werkplek en gaan we op zoek naar een werkgever die bij je past.

Wat heb jij in huis?

Enthousiast? Uitgedaagd om aan jouw toekomst te gaan werken?

We helpen je graag!

Bel Harrie de Loos: (06) 45 107 341